MALZEMELER
4 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Çeyrek su bardağı sıvıyağ
Vanilya
3 Kaşık kakao
2.5 Bardak un
Kabartma tozu
Aslında ölçüleri cup ve kaşık ölçülerine çeviriyorum öyle kullanıyorum, ama bu tarif annem kadar sevdiğim ''annemin'' tarifi olduğu için orjinaliyle paylaşmak istedim:)
SEVGİYLE YAPILIŞI
Sevgiyle yapılsınn içine mutlaka sevgi katılsın denildiğinde çok güler anlam veremezdim ama bu işe gönlümü vermeye başlayınca severek yapmanın nasıl olduğunu çok daha iyi anladım. Sevgiyle yapılan her pasta gerçekten onu tadan kişilerde gülümseme yaratıyor. Herkese kolay gelsin:)
yumurta şeker çok abartmadann güzelce çırpılır,
süt, yağ, kakao ve vanilya konur.NOT : PÜF NOKTA OLARAK TOZ GRUPLARINI ÖNCEDEN ELEYİP HAZIR BEKLETIRSENIZ HEM SÜREDEN KAZANIRSIN HEMDE KARIŞIMIN KIVAMINDAN;) .Ve eklenen malzemelerle
bir kere daha çırpılır.B
u karışımdan bir bardak ayrılır,kalan karışıma 2.5 bardak un (elenmeli)ve kabartma tozu ilave edilir.Karışım bir borcama dökülür ve önceden ısıtılmış fırınımızda 170-180 derecede pişmeye bırakılır .
KEKİMİZ PİŞERKEN İLK 25 DK FIRININ KAPAĞINI AÇMAMIZ GEREKİR.
Kekimiz piştikten sonra ayırdığımız sos üzerine dökülür.
Bon Appétit :)
Bon Appétit :)
1 yorum:
mmmmm olsada yesekk..:))
Yorum Gönder