9 Kasım 2011 Çarşamba

KEDİ DİLLİ TAVUK GÖĞSÜ

KEDİ DİLLİ TAVUK GÖĞSÜ
Sütlü tatlılar deyince benim içim herşey durur:) bu tatlıyı çok severek yapıyorum ve çok kolay şimdiden herkese kolay gelsin:)

MALZEMELER
1paket kedi dili
1su bardağı nescafe
1litre süt
3fincan şeker
yarım paket yağ
3fincan un
1adet falım sakız(damla sakız aromalı mavi)
YAPILIŞI

Kedi dillerini borcama dizdikten sonra bir su bardağında 1yemek kaşığı nescafeyi ıslatıp kedi dillerini bu karışımla ıslatıyoruz.
1litre sütü bir tencereye alıp içine 3fincan şekerle birlikte kaynatıyoruz. Kaynarken içine falım sakızımızıda atıyoruz.
Başka küçük bir tavada yarım paket yağ ve 3fincan unu kavuruyoruz. Kavrulan unumuzu kaynayan sütün içine döküyoruz ve 15dk yakın blendırımızla çırpıyoruz.Çırparken sütün altını kapatıyoruz.Hazırladığımız karışımı kedi dili dizili olan borcamımıza döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Dilerseniz üstüne çikolta sosu veya karamel sosla da ikram edebilirsiniz. AFİYET OLSUN:)

NOT: Ben sütte pınar tam yağlı sütü tercih ediyorum.

HAVUÇLU TARÇINLI KEK

Herkese benden güzel tarif: havuçlu tarçınlı kek tarifimii sevgili serap için ararken buldum ve herkesle paylaşmak istedim ..AFİYET OLSUN!!

HAVUÇLU TARÇINLI KEK
MALZEMELER
3 Yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 adet büyük boy havuç
Yarım su bardağı sıvı yağ
1tatlı kaşığı tarçın
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
3su bardağı un
NOT: Ben yumurtayı sabitlemek için türenin large olanını kullanıyorum ve kabartma tozu vanilyadada kenton markasını tercih ediyrum..
YAPILIŞI
Havucu soyun ve rendeleyin. yumurtayı (oda sıcaklığında ) ve şekeri krema gibi olana kadar çırpın.bütün toz gruplarını eledikten sonra karışıma ekleyin ve üstüne de sıvı yağı ilave edip tekrar çırpın.Karıştıktan sonra havuç ve tarçını ekleyin. Önceden ısıtılmış(180derece) fırına kekimizi pişmeye bırakabiliriz;) kalıba koymadan önce kalıbımıza yap ve toz şeker sürersek kekin kolay çıkmasını da sağlamış oluruz;)
AFİYET OLSUN!!!




YENİ DOGO'LARIM

Herkese merhaba bu ay kendime aldığım en başarılı ayakkabı olarak bu sevimli dogoları seçiyorum en yakın zamanda dogolarımla yaptığım kombinide sizlerle paylaşmak istiyorumm :) herkes dogolansın:)



BAYRAM KOMBİNLERİ










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...