27 Kasım 2011 Pazar

PORTAKALLI ve HAVUÇLU KEK

Pazar günleri fırından gelen kek kokusu her günkünden daha farklı ve daha çekici gelir bana bugün de portakallık ve havuçlu kek yaptım tarifi benden yapması sizden:)
ÇOK YAKINDA YILBAŞI KURABİYESİ TARİFİYLE DE KARŞINIZDAYIM;)
MALZEMELER
250g(1 su bardağı) toz şeker
2adet yumurta
125ml(1/2 su bardağı)portakal suyu
1paket kabartma tozu(markalarını daha önce diğer kek tariflerimde vermiştim)
200g(2 orta boy) havuç(ince rendelenmiş)
250g(2 su bardağı)un
2çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
30g(1/4 su bardağı)iri çekilmiş fındık : isteğe bağlı ama süper oluyor:)
100g Sana Hamur işi veya kalbim stick mor olan (oda sıcaklığında yumuşamış)

Kekin üstünü kaplamak için:
500ml(2 su bardağı)süt
1kg pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
 Öncelikle fırınımızı 175 derecede ısıtalım.
Şeker ve yumurtaları mikserle kabarıp beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.İçine portakal suyu,kabartma tozu,ve bir tutam tuz atıp iyice karıştIrın.Unu, portakal kabuğunu,rendelenmiş havucu ve fındığı ekleyip tahta bir spatulayla iyice karışmasını sağlayalım.Yumuşamış yağımızıda ilave edip yine spatulamızla bir karıştıralım ve kalıbımıza dökelim.
Yaklaşık 40 45 dk pişirdikten sonra soğumasını bekleyip kekin üstünü kaplayalım

NOT: Kaplamalı kek için sütü kaba koyduktan sonra yavaş yavaş içine pudta şekerini ekleyelim ve kekin uzerıne dökelim:)
DİLERSENİZ ÜSTÜNE RENKLİ ŞEKER HAMURUYLADA HAVUÇ YAPIP RENK KATABİLİRSİNİZ..
AFİYET OLSUN:):)

BERSHKA YILBAŞI KOLEKSİYONU

Yılbaşı gecesi için tüm markalar en güzel  parlak ve bu yıl trendleri olan dantel,puantiye,deri parçaları kullanarak konseptlerini hazırlamışlar bile ve hepsi harika bunlarda beğendiklerimden bir kaçı..









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...