4 Aralık 2011 Pazar

ZENCEFİLLİ TARÇINLI KURABİYE

YILBAŞI KURABİYESİ NASIL YAPILIR?
Yılbaşı hazırlıkları çoktan başladı, bense yılbaşına değil kendi doğum günüme hazırlanıyorum ve bu güzel kurabiye tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum . Harika oluyor isterseniz süsleyin isterseniz keyifle çay kahve yanında yemek için saklayın ..Ben kurabiye hamurumu hazırladım ve buzlukta saklıyorum siz de dilerseniz yapıp buzluğa atıp dilediğiniz zaman çıkarıp elinizle yumuşatıp hemen fırınlayabilirsiniz..  Tarifde ki ölçülerim hakkında sorunuz olursa da benimle iletişime geçin. Fotoğraf makinesi sıkıntımı halleder halletmez kendi kurabiyelerimde resimlerini de sizlerle paylaşıcam:)

ZENCEFİLLİ KURABİYE

MALZEMELER
115gr tereyağı(ben pınar tuzsuz tereyağı kullnıyorum)
115gr toz şeker(esmer şeker de kullanılabilir)
1yumurta
115gr(1/3 cup) pekmez (ben seymen yada koska kullanıyorum ,dut ve ye üzüm pekmezi olması farketmez)
400gr un
1 tsp zencefil (tsp: tatlı kaşığı 1 tatlı kaşığı)
1/2 tsp tarçın ( tatlı kaşığının yarısı kadar)
1/2 tsp kabartma tozu( tatlı kaşığının yarısı kadar)

HAZIRLANIŞI
1)Tereyağ ve toz şeker krem kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
2)Önce pekmez hemen ardından yumurta eklenir.
3)Bir kenarda bütün toz gruplarını (un zencefil tarçın kabartma tozu) önceden eliyoruz ve sonra azar azar ekleyerek kaşık yardımıyla yumurtalı karışıma yediriyoruz.
4)Karışım, hafif unlanmış tezgahta hafifçe yoğurularak hamur haline getirilir.
5)Streche hamurumuzu sarıyoruz ve en az 30 dk buzdolabında dinlendiriyoruz.
6)Kurabiye kalıplarımızı cıkartıyoruz ve dolaptan aldıktan sonra hamurumuzu çok ince olmadan açıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştiriyoruz . Dilerseniz kurabiyelere çubukta geçirebilirsiniz.
7)Yaklaşık 12-15 dk pişiriyoruz.

VE SONRA MİS GİBİ KOKAN KURABİYELERİMİZİ FIRINDAN ALIP SEYREDİYORUZ. BEN HARİKAYIM DİYORUZ. BİR ÇAY DEMLİYORUZ ÖNCE TADINA BAKIYORUZ, SONRA İSTEDİĞİNİZ RENKTE ŞEKER HAMURUYLA SÜSLÜYORUZ YADA YEMEĞE DEVAM EDİYORUZ:):)



MUTLU YILLAR:)

ANKARA'DA GÜZEL OLMAK

Ankara'da yeni bir adres;


 Güzellik, Bakım, Estetik ve ilgili birçok firmaya ulaşabileceğimiz, küçük ipuçları ve güzellik sırlarının paylaşıldığı Ankara'nın en güncel ve yenilikçi bilgi portalı ve firma rehberiyle yeni tanıştım. Rehber hizmetiyle birçok güzellik merkezini sunan www.AnkaradaGuzellik.comsosyal medya'da da oldukça etkin olma hedefinde sizlerde Ankara' da neler var görmek için HAYDİ TIK TIK:)





F&F YILBAŞI GECESİ ÖZEL

F&F nin tasarımlarını çok beğeniyorum.Yılbaşı gecesinde siyah elbise için önerilen aksesuarlar ise süper özellikle gümüş renkli ve parlak taşlı çantayı çok beğendim ..


F&F İLE YILBAŞI GECESİ İÇİN MİNİ SİYAH ELBİSENİZİ YENİLEYİN
 F&F’in şık aksesuarları ile Yılbaşı gecesinde sade ve çarpıcı bir görünüm yakalayın!
F&F Koleksiyonunda yer alan aksesuarlarla, her dönemin vazgeçilmezi siyah mini elbisenizi baştan yaratabilirsiniz.
Her kadının gardırobunun olmazsa olmazı mini siyah elbise her daim kurtarıcı parçalardan biri olmuştur. Seksi, kadınsı ve sade… Bir kadının aradığı her şey adeta mini siyah elbisenin içinde saklıdır. F&F Koleksiyonu’nda yer alan aksesuarlarla bu sade şıklığı trendlere göre yenileyebilir ve yılbaşı gecesinin parlayan yıldızı siz olabilirsiniz.
Pul işlemeli bereler, kürk yakalar, saten, kadife ve parlak tuşelerde gece çantaları, taşlı kemerler ve seksi saten stilettolar,F&FKoleksiyonlarında sizleri bekliyor.
F&F, kaliteli, modayı takip eden ve günün her saatinde kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan koleksiyonlarıyla KİPA Mağazaları’nda.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...