7 Aralık 2012 Cuma

LİMONLU KURABİYE


LİMONLU KURABİYE

Kurabiye denince bende herşey duruyor tarife kitleniyorum:) bugün de pinterestte gezerken kibele'nin mutfağını  keşfettim ve bu tarife bayıldım sizlerle paylaşmak istedim.Yılbaşına özel olarak keyifle yapılıp servis edilebilir. İşte tarif;

MALZEMELER:


200 gr tereyağı oda ısısında
yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanılya
2 limon rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un 

Aldığı kadar un olayını çok sevemesem de ve beceremesem de denemekte fayda var!!!

YAPILIŞI:

yağ ve pudra şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpılır. içine limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu ve kabartma tozu eklenir karıştırılır az az un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. streç film sarılır buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
dinlenen hamur unlu zeminde merdane ile 1 cm kalınlığından biraz ince açılır yuvarlak kalıplarla kesilir. tepsiye dizilir önceden ısınmıs 180 derecede 15 dakika pisirilir. soğuyunca hazırlanan kremadan aralarına sürülür kapatılır. servis yapılır...

Yılbaşına özel yapacaksanız eğer bence yıldız,kar tanesi gibi kalıpları da kullanıp çeşit çeşit renklendirebiliriz:) 

KREMA İÇİN:

1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 limon suyu
2 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı labne peynir

yapılışı:
un,nişasta,şeker ve yumurta süt eklenerek karıştırılır orta ateşte pişirilir. içine yağ eklenir çırpılır. limon suyu, kabuğu ve vanilya eklenir çırpılır. peynir eklenir karıştırılır. kullanılır.

Ben kremasına labne peynir kullanmıycam hatta farklı bir krema tarifi deniycem tarifimide sizlerle en kısa zamanda paylaşırım. 
Herkese afiyet olsun...
 

not: Bu tarif http://kibeleninmutfagi.blogspot.com adresinden alınmıştır. Sevgilerle..


BORDO AŞKI !!

Bu sezona en hızlı giriş yapan renk bordo oldu,hangi mağazaya girsem hangi vitrine baksam bordo gördüğüm herşey beni cezbeder oldu.Yeni yılın gelmesiyle de herkesin dolabına bir bordo elbise girmeli diye düşünüyorum.Özellikle makyaj malzemelerinde ve göz-tırnak uyumunda çok çok hoşuma gidiyor bu aralar. Benim beğendiğim ''bordo'' lar işte burada.
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...