2 Aralık 2013 Pazartesi

NUTELLALI CHEESECAKE TARİFİ

TARİF BİR İNTERNET ANNESİNDEN DENEDİK TATTIK ŞİDDETLE TAVSİYE EDİLİRR..

Malzemeler:
2 paket bisküvi
100g tereyağ
1 çay kaşığı vanilya özütü
2 paket krem peynir (oda sıcaklığında)
1 kaşık süzme yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
100 gr yani yarım kutu krema
400 gr’lık 1 kavanoz evet evet 1 kavanoz Nutella
Yapılışı:
* Elbette önce tabanını hazırlanacak. Bisküvileri ezip tereyağ ile karıştırın ve kalıbın dibine bastırıp şekil verin. Ardından da buzdolabına kaldırın. Eğer dışarıda bekletirseniz tereyağ eriyeceği için taban dağılır. 

 Tabanı, buzdolabında soğuturken gelelim krema kısmını hazırlamaya. 
* Krem peynirleri pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Yoğurdu ekleyin çırpmaya devam edin. Daha sonra pudra şekerini ekleyin. 
* Pürüzsüz bir karışım olunca krema ile vanilyayı koyun.
* Ve sonunda sıra geldi Nutella’ya. 
Bütün malzeme iyice karışınca buzdolabındaki bisküvi tabanının üzerine dökün ve tekrar buzdolabına koyun. En az 2-3 saat bekletin. Ben cheesecake’leri servis etmeden bir gece önce yapıyorum. Bence ne kadar çok beklersen o kadar güzel oluyor tadı.
İşte pişirmeden bir tarif daha.


bu güzel tarif için teşekkürler:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...