27 Eylül 2011 Salı

ISLAK KEK TARİFİM!

HERKES BU GÜZEL KEKİ YAPAR AMA BİR DE BENİM TARİFİMLE YAPIN İSTERİM,SONRA DA YANINA İYİ DEMLENMİŞ BİR BARDAK ÇAY BENDEN OLSUN:)

MALZEMELER

 4 yumurta
 1.5 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 Çeyrek su bardağı sıvıyağ


 Vanilya


 3 Kaşık kakao


 2.5 Bardak  un

 Kabartma tozu

Aslında ölçüleri cup ve kaşık ölçülerine çeviriyorum öyle kullanıyorum,  ama bu tarif annem kadar  sevdiğim ''annemin'' tarifi olduğu için orjinaliyle paylaşmak istedim:)


SEVGİYLE YAPILIŞI


Sevgiyle yapılsınn içine mutlaka sevgi katılsın denildiğinde çok güler anlam veremezdim ama bu işe gönlümü vermeye başlayınca severek yapmanın nasıl olduğunu çok daha iyi anladım. Sevgiyle yapılan her pasta gerçekten onu tadan kişilerde gülümseme yaratıyor. Herkese kolay gelsin:)




yumurta şeker çok abartmadann güzelce çırpılır,
süt, yağ, kakao ve vanilya konur.NOT : PÜF NOKTA OLARAK TOZ GRUPLARINI ÖNCEDEN ELEYİP HAZIR BEKLETIRSENIZ HEM SÜREDEN KAZANIRSIN HEMDE KARIŞIMIN KIVAMINDAN;)  .Ve eklenen malzemelerle 
bir kere daha çırpılır.B
u karışımdan bir bardak ayrılır,kalan karışıma 2.5 bardak un (elenmeli)ve kabartma tozu ilave edilir.Karışım bir borcama dökülür ve önceden ısıtılmış fırınımızda 170-180 derecede pişmeye bırakılır .

KEKİMİZ PİŞERKEN İLK 25 DK FIRININ KAPAĞINI AÇMAMIZ GEREKİR.

  

Kekimiz piştikten sonra ayırdığımız sos üzerine dökülür.
Bon Appétit :)



Bon Appétit :)

1 yorum:

zuzu dedi ki...

mmmmm olsada yesekk..:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...