20 Aralık 2011 Salı

YILBAŞI KURABİYELERİM HÜRRİYET AİLE'DE


Sevgili kurabiye tarifimle Hürriyet Ailede'yim haydi TIK TIK.




Yılbaşı kurabiyesi


Malzemeler
2 yumurta
250 gram margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Süslemek için beyaz çikolata
Hazırlanışı
Margarin ve pudra şekerini karıştırarak krema kıvamına gelene kadar yoğurun. Pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yoğurmaya devam edin. Ardından yavaş yavaş ve eleyerek unu ekleyin, elinize yapışmayacak şekilde bir hamur elde edeceksiniz. Daha sonra tüm sıvıları (yumurta ve sıvıyağ) bu karışımın içine katın. Tekrar yoğurduktan sonra hamuru açın. Yılbaşına özel (ağaç, kar vb.) kalıplarla şekil verin. Tepsinin üzerine yağlı kağıt koyun ve hazırlayıp, şekil verdiğiniz hamurları üzerine dizin. 180 derecelik fırında 15-20 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Erittiğiniz beyaz çikolatayla resimdeki gibi süsleyebilirsiniz.
Tarif: Yeliz Bulut
Afiyet Olsun

2 yorum:

LEYLA'nın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

çok çok güzeller, pek sevimliler, çok seviyorum böyle kurabiyeleri.

Kahve Dükkanı

yeliz'in pasta dünyası dedi ki...

çokçok teşekkür ederim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...