Hep belirtiyorum benim pasta kursu aldığım Özge Ablamın tarifleri bir muhteşem diye işte onlardan birtaneside bu biskuviler hfta sonu gelmişken çayın yanına yapılmalı;
Özge ablanın dilinden tarif;
Birkac puf noktasi soylemekte yarar var; Hamur oldukca yumusak bir hamur, oyle ki, kaptan strece alirken spatula ile alma ihtiyaci hissettim, oylesine yumusak...ancak, b.dolabinda 1 gece dinlenince kendini tamamen toparliyor, en az 2-3 saat dinlenmesi sart...tezgahta merdane ile acarken hamur cok cabuk yumusayabiliyor, eger sizi calistirmayacak kadar yumusarsa, hemen strece geri sarin ve b.dolabinda bekletin...bu olcuden ortalama 50 adet biskuvi cikarabilirsiniz. Gelelim tarife;
150 gr oda sicakliginda tereyagi 120 gr pudra sekeri ( 3/4 su bardagi)
1 yumurta
1 tatli kasigi vanilya
60 gr iyi kalite kakao ( %75 kakao yagi olandan - 3/4 su brd )
1 cay kasigi tuz
150 gr un ( 1,5 su bardagi )
1- Bir kaba, un, kakao, tuz ve vanilya elenir.
2- Baska bir kapta, tereyag ile pudra sekeri cok iyi cirpilir.
3- Yumurta eklenir ve cirpilir.
4- Unlu karisim, yumurtali karisima 2-3 partide eklenir ve mikserle sadece karisana kadar cirpilir.
5- Oldukca yumusak bir hamurdur, strece bir spatula yardimiyla alinir, strece sarilir ve mumkunse 1 gece, degilse en az 2-3 saat b.dolabinda dinlendirilir.
6- Unlu tezgahta, strec hamurdan cikarilir, acmadan once hamurun uzerine serilir ve strec uzerinde iken hamur acilir, strec hamurun merdaneye yapismasini onleyecektir. 1/2 cm kalinliginda acmak uygundur.
7- Cesitli kurabiye kesme kaliplariyla kesilir, yagli kagit serilmis tepsiye aralikli olarak dizilir, onceden isitilmis 175 derece firinda, yaklasik 10-12 dakika kadar pisirilir. Oda sicakligina gelmesi beklenir. ** Hamur acildiginda cok ince olacagindan, acili bir bicak veya spatula yardimiyla yerden almak gerekir, bu arada spatulanizi ara ara una bulamaniz, kurabiyelerinizin bicaga ya da spatulaya yapismasini engelleyecektir. AFIYET OLSUN...
:
2 yorum:
Güzel ve açıklayıcı bir tarif. Tatlı krizimizi sonlandıracak. Teşekkürler..
Çocuklar çok sevecek çok teşekkürler.
Yorum Gönder